Реконструкція грудей: вартість без імплантів, білизни

Реконструкція грудей проводиться під час мастектомії (повного видалення молочної залози) або незабаром після неї, іноді після лампектомії (місцевого видалення злоякісної пухлини). Реконструкція молочної залози також може здійснюватися через місяці або навіть роки після операції з видалення пухлини.

Під час реконструкції пластичний хірург створює нові груди, використовуючи або штучний імплант, або клапоть тканини з іншого місця на тілі пацієнта (аутологічна реконструкція). Також можливе поєднання двох видів реконструктивної операції. Усі доступні варіанти з вами обговорить пластичний хірург, до якого ви звернетеся за консультацією. Більш детальну інформацію ви можете дізнатися за посиланням.

Існує два основні методи відновлення грудей:

  • Реконструкція за допомогою імпланту: встановлення імпланту, заповненого силіконовим гелем або фізіологічним розчином (заповнення здійснюється поетапно протягом кількох місяців для поступового розтягування тканин).
  • Аутологічна реконструкція: використовуються тканини, що трансплантуються з іншої частини тіла (наприклад, живота, стегна або спини). Аутологічна реконструкція також може включати використання імпланту.

Додатково проводиться відновлення соска за бажанням пацієнта (у деяких випадках мастектомія здійснюється зі збереженням сосків).

Реконструкція грудей після мастектомії ціна в Україні

Витрати на реконструкцію грудей можуть включати:

  • гонорар хірурга;
  • витрати на медичний заклад;
  • вартість анестезії;
  • вартість імпланту;
  • рецепти на ліки;
  • одяг після операції;
  • медичні випробування.

Ціна операції з реконструкції грудей без вартості імплантів та спеціальної компресійної білизни в середньому становить 5000 євро в Україні. Пам'ятайте, що досвід хірурга та ваш комфорт із ним так само важливі, як і остаточна вартість операції.

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити