Зменшення грудей (редукційна мамопластика) з компр. білизною

Мета редукційної мамопластики — зменшити розмір грудей і змінити їхню форму так, щоби вона була пропорційна тілу і більше не була джерелом фізичного дискомфорту.

 

Показання для операції зі зменшення грудей:

  • груди занадто великі і викликають біль у спині, плечах або шиї;
  • погана постава або оніміння в деяких частинах грудей і верхній частині грудної клітини через надмірну вагу грудей;
  • часте подразнення шкіри під грудьми;
  • вам важко дихати, і ви помічаєте борозенки на плечах від лямок бюстгальтера;
  • соски і ареоли (пігментована шкіра навколо сосків) спрямовані вниз;
  • одна грудь набагато більша за іншу;
  • зовнішній вигляд грудей викликає у вас психологічний дискомфорт, вам важко знайти одяг і білизну відповідного розміру.

Реабілітаційний період після зменшення грудей

Дренажі. Зазвичай дренажі видаляються при першому огляді, який проводиться протягом першого тижня після операції.

Догляд за швами. Вам необхідно буде стежити за тим, щоби шви були сухими. Будьте обережні, щоби креми і лосьйони не потрапили на розріз, оскільки вони можуть викликати запалення.

Зняття швів. Зазвичай здійснюється через 10 днів.

Моніторинг температури. У період відновлення після операції потрібно буде регулярно вимірювати температуру тіла. Підвищена температура може свідчити про занесення інфекції.

Хворобливість. Ви будете відчувати деяку болючість протягом декількох днів і, швидше за все, не захочете багато рухатися. Це мине. Але обов'язково необхідно буде дотримуватися всіх інструкцій.

Припухлість. Як і при будь-яких інших операціях, буде набряк, який може триматися до 3-4 місяців. Він може бути незначним і помітним лише для вас. Груди, звичайно, будуть меншим, ніж раніше, тому ви можете не помітити надто великий набряк. Лікування набряку, що не зникає занадто довго, включає збільшення споживання рідини (переважно води), нормальне або низьке споживання натрію і фізичну активність, наприклад, легку ходьбу.

 

Чому в період реабілітації важливо носити компресійну білизну

Компресійна білизна є одним із ключових чинників для швидкого відновлення після пластичної операції, адже допомагає мінімізувати набряк, прискорює загоєння і підтримує нові контури для досягнення оптимальних результатів.

Що таке компресійний одяг?

Компресійна білизна, яку пацієнти носять після пластичної операції, досить високотехнологічна, вона спеціально сконструйована для полегшення загоєння і поліпшення результатів. Виготовлена з міцних синтетичних тканин, таких як нейлон і лайкра, вона має градуйовану тривимірну розтяжку, яка забезпечує зручну підтримку і направляє підшкірну рідину (набряк), назад до тіла. Високоякісний одяг містить антимікробну дихаючу тканину, яка підвищує комфорт і запобігає подразненню шкіри.

Після операції потрібно носити спеціальний бюстгальтер, який виходить з-під грудей і облягає нижню частину, як купальник або пояс, з отворами, що дозволяють вам приймати душ, не знімаючи повністю одяг. Компресійний бюстгальтер схожий на спортивний бюстгальтер без кісточок.

 

Переваги компресійної білизни

  • Зводить до мінімуму набряк і біль. Постійний тиск на прооперовані тканини запобігає скупченню зайвої рідини і допомагає організму поглинати накопичену рідину.
  • Ви зможете побачити результат операції раніше. Що менший набряк від самого початку, то менше часу вам знадобиться, щоби його позбутися. Без компресії, що допомагає організму реабсорбувати рідину, післяопераційний набряк може зберігатися набагато довше.
  • У цілому результати будуть кращими. Компресія допомагає шкірі звузитися до нових контурів зменшених грудей.

Як носити компресійну білизну

 

Компресійна білизна буває дуже різних стилів і розмірів. Вона повинна помітно облягати, але не настільки сильно, щоби викликати дискомфорт або ускладнювати дихання.

Зазвичай рекомендується носити компресійний бюстгальтер після редукційної мамопластики 24/7 протягом перших 1-3 тижнів. Можна знімати білизну, щоби прийняти душ, але що більше ви будете носити компресійний бюстгальтер під час початкової реабілітації, то ефективніше він буде сприяти процесу загоєння. Після першої фази одягати компресійний одяг можна на ніч ще кілька тижнів.

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити