Ліпофілінг (контурна пластика жиром), ліполіфтинг обличчя

Ліпофілінг обличчя — справжня революція у сфері пластичної хірургії. Мета процедури полягає у зміні форми обличчя і відновленні втраченого об’єму тканин через старіння. Результат природний і стійкий, без додаткових ін'єкцій. Цей метод на 100% натуральний і має позитивний ефект, на відміну від ін'єкцій наповнювачів, таких як гіалуронова кислота, які необхідно регулярно вводити для підтримки результату.

Переваги ліполіфтингу обличчя:

  • омолодження, зміна форм і поліпшення тону шкіри;
  • 100% натуральна ін'єкція, оскільки процедура проводиться з використанням власних жирових тканин пацієнта, зібраних під час ліпосакції;
  • небажаний зайвий жир видаляється з інших частин тіла, які коригуються одночасно;
  • постійний результат;
  • не залишає шрамів;
  • коротка процедура з простим післяопераційним доглядом.

Ліпофілінг обличчя дозволяє відновити об’єми і пропорції обличчя. Через старіння деякі зони втрачають жирові клітини, тому пропорції стають негармонійними. Ліпофілінг використовується для досягнення природного балансу, заповнення зморшок, вирівнювання ліній, поліпшення якості шкіри, відновлення об’ємів і форми. Обличчя виглядає молодше, повертається свіжий тон.

Як здійснюється ліполіфтинг обличчя?

 

У ході операції видаляється власний жир пацієнта під час ліпосакції і повторно вводиться в ті зони на обличчі, які необхідно змінити або збільшити. Виконується трансплантація власних жирових клітин пацієнта.

Ця процедура має такі назви: ліпоструктура, ліпоскульптура, ліпомоделювання, ліпофілінг, ін'єкція жиру, аутогенне перенесення жиру, трансплантація жиру.

Метод, який застосовувався протягом багатьох років, став складнішим завдяки сучасним технологіям і тепер дозволяє хірургу досягти найкращих природних результатів. Протягом 30 років методи видалення, очищення та повторного введення жиру удосконалювалися. Тепер це проста, відтворювана і надійна техніка.

Ліпофілінг проводиться під місцевою анестезією, місцевою анестезією з седативною дією або під загальним наркозом, залежно від запиту пацієнта. Операція триває від 30 до 45 хвилин.

Остаточний результат видно приблизно через 3 місяці після процедури.

Етапи операції:

  1. На частині тіла, призначеній для взяття жиру, робиться невеликий прокол, після чого відсмоктується необхідна кількість тканин. Цей етап проводиться спеціальними шприцами і канюлями.
  2. Очищення і переробка жиру, підготовка його до ін'єкцій. Це може бути центрифугування, механічне очищення, відмивання.
  3. Введення приготованих матеріалів в зону ліпофілінгу (в так званій зоні реципієнта). Жир вводиться лінійним методом невеликими порціями за допомогою канюлі. Після цього слідів проколів немає.

Якщо коригована зона має велику площу, жир укладається пошарово. Це необхідно для формування жиру. Якщо в одне місце ввести велику кількість жиру, він просто розсмокчеться, і процедура не дасть бажаного ефекту.

У ліпофілінгу є свої особливості, про які слід знати:

Жир має властивість розчинятися на 30-50%. У середньому для того, щоби клітини «стиснулися», потрібно близько 2-3 місяців. Через це можуть відбутися деякі зміни в об’ємі і контурах.

Жир — це натуральний матеріал, його імплантація не сприймається як чужорідне тіло для організму пацієнта і не запускає механізм імунного захисту. Однак існують обмеження на кількість введеного жиру.

Одна з головних переваг процедури — у місцях проколів залишаються ледь помітні сліди.

Реабілітація після ліполіфтингу обличчя

  • Ліпофілінг обличчя — процедура майже безболісна. Зазвичай призначаються тільки легкі анальгетики.
  • Пацієнт може відправитися додому в той самий день.
  • У наступні дні на обличчі в місцях введення жиру з'являються набряки і синяки.
  • Після операції пацієнт не потребує особливого догляду.
  • На наступний день після процедури можна прийняти душ.
  • Більшість пацієнтів можуть повернутися до роботи через 5 днів після процедури, залежно від характеру їх роботи.
  • Необхідно періодично приходити на огляд: 1 тиждень, 1 місяць, 3 місяці, 6 місяців і рік після операції.

Питання, які цікавлять пацієнтів найчастіше:

З якими процедурами можна поєднувати ліпомоделювання обличчя: його можна поєднувати з підтяжкою обличчя, якщо шкіра обвисла, з пластикою повік або з будь-якою іншою пластичною операцією на обличчі.

Чи постійні результати ліпофілінгу обличчя: всі жирові клітини, які приживаються після 3 місяця, будуть постійними.

Чи можна зробити другий ліпофілінг обличчя: так, другий ліпофілінг обличчя можна проводити через роки або незабаром після першої процедури, якщо об’єм жирових клітин, що залишилися, недостатній.

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити